Var köper man bil i Stockholm?

Det finns mycket att tänka på när man ska köpa ny bil och det finns många bilar att välja mellan i Stockholm. Här kommer ett par tips om hur man ska tänka!
1. Vilken bilmodell ska jag välja?
Många väljer gärna en bilmodell som är en storlek mindre och har svagare motor än den de haft innan. En mindre bil som har svagare motor är mer miljövänlig och det är ju bra!
2. Hur ska jag förbereda mig innan bilköpet?
Läs på! På webben finns mycket information om mer eller mindre alla bilmodeller och märken.
3. Var ska man leta efter bilar?
Störst sajt och med mest bilar är blocket.se. På Blocket finns både bilar från flera bilhandlare Stockholm och från privata säljare i Stockholm.
4. Hur vet jag om bilen är bra?
Provkör alltid bilen och försök ta med dig någon som är bilkunnig. Ta reda på så mycket som möjligt om bilmodellen och om bilen som du kollar på, fråga efter eventuella besiktningsanmärkningar, tidigare ägare eller annan information som kan vara bra.
5. Hur är det att köpa en bil som varit krockskadad?
Det generella rådet är att man inte ska köpa en krockskadad bil. Men om du gör det så ska priset vara mycket lägre än om bilen inte vore krockad. För att vara på säkra sidan kan du be den förre ägeren att skriva på kvittot att bilen inte varit krockad tidigare.
6. Om det är lite småfel på bilen, ska jag köpa den i alla fall?
Det är helt ok att köpa en bil med lite små skavanker, det blir ändå fler och fler skavanker med åren. Tänk dock på att en bra servicehistorik är viktigt.
7. Hur mycket ska bilen kosta?
Kolla vad liknande bilar och årsmodeller har kostar runt om i landet.

Lycka till!

One Response to “Var köper man bil i Stockholm?”

  1. lisa Says:

    Jag vill sälja två sphynx en kille och en tjej pris 12 000 kr telefon 0739799330

Leave a Reply